Onze winkel is open

Menu
Datum:
24 oktober 2019
Door:
Steven L
Delen

Krijg tot €1000 korting op een nieuwe fiets, en draag bij aan een schoner Den Haag!

Woon jij in de gemeente Den Haag en ben je in het bezit bent van een dieselauto, brom- of snorfiets en wil je hier vanaf? Dan biedt de gemeente Den Haag de oplossing, laat je oude voertuig slopen en krijg €1000 terug voor een dieselauto, en voor een brom- of snorfiets €300. Met dit tegoed kan je in onze winkel een mooie nieuwe fiets kopen, compleet met accessoires. De regeling loopt van 15 juli 2019 tot en met 31 december 2019. Lever ook je oude voertuig in, pak je nieuwe fiets en draag bij aan een schoner Den Haag!

Jij helpt mee aan de luchtkwaliteit!

Fietsen is goed voor de luchtkwaliteit. En dat is weer goed voor de gezondheid van de inwoners van Den Haag. Daarom geeft de gemeente subsidie voor het slopen van dieselauto’s en brom- en snorfietsen op benzine. De sloopregeling is een uitwerking van het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Stad van kansen en ambities’ om de lucht in de stad nog schoner te krijgen.

De grote voordelen zijn:

+ Een schonere lucht
+ Een nieuwe fiets
+ Je bent van je oude dieselauto of brom/snorfiets af

Hoe werkt de sloopregeling

Schonere lucht willen we allemaal, maar hier aan bijdragen vinden we allemaal lastig. De gemeente Den Haag wil hier een handje bij helpen en heeft een budget van € 200.000 ter beschikking gesteld om hier iets aan te doen. Hoe dit precies werkt leggen we hieronder stap voor stap aan je uit:

Stap 1. Je hebt een oude dieselauto of brom/snorfiets

Je bent een inwoner van de gemeente Den Haag en je hebt een oude dieselauto of brom/snorfiets waar je vanaf wilt, of je bent het zat om iedere morgen te laat op het werk te zijn door de spits. Een (elektrische) fiets is de ideale oplossing, met de sloopregeling is het kopen van een nieuwe fiets een stuk leuker. Daarnaast draag je bij aan een schonere stad!

Stap 2. Je dieselauto of brom- of snorfiets laten slopen

Je brengt je oude dieselauto of brom- of snorfiets bij een door de RDW erkend demontagebedrijf en laat deze hier slopen. Het demontagebedrijf geeft meestal geld als je een auto voor sloop aanbiedt. Voor brom-, en snorfietsen betaal je meestal een klein bedrag (enkele tientjes) aan het demontagebedrijf om deze te laten slopen. Als er nog veel bruikbare onderdelen aan zitten, krijg je in sommige gevallen zelfs geld.

Stap 3. Demontageverklaring

Het demontagebedrijf geeft voor het voertuig een demontageverklaring af, ook voor brom- en snorfietsen. Deze verklaring is nodig om het tegoed aan te kunnen vragen bij de gemeente. Een vrijwaringsbewijs is geen demontageverklaring. Zorg er dus voor dat het demontagebedrijf de juiste verklaring geeft.

Het bedrijf waar je het voertuig laat slopen heeft meestal zelf demontageverklaringen. Je kunt eventueel alvast een blanco demontageverklaring printen, deze is hier te downloaden.

Stap 4. Tegoed aanvragen

Met de demontageverklaring kan je tegoed aanvragen bij de gemeente. Kijk goed of je aan alle voorwaarden voldoet om gebruik te mogen maken van de sloopregeling (De voorwaarden zijn te vinden onder de video). Gebruik eventueel de checklist voor een extra controle.

Stap 5. Invullen van de gegevens

Op het aanvraagformulier kies je waar het tegoed aan gaat worden besteed. Als dit tegoed wordt besteed bij 12GO Biking gaat dit om een fiets of elektrische fiets. Bij deze sloopregeling krijg je geen contant geld van de gemeente. 

Download het aanvraagformulier print het uit en stuur het samen met de demontageverklaring en een kopie inschrijving KvK (indien van toepassing) per e-mail naar: [email protected], of per post naar:

Gemeente Den Haag
Centraal Subsidiebureau (CSb)
Postbus 16106
2500 BC Den Haag

Stap 6. Hoe lang duurt het?

Na het insturen van de aanvraag, krijg je binnen 4 weken bericht van de gemeente of je een tegoed ontvangt. 

Stap 7. Tegoed besteden 

Het mooie aan de sloopregeling is dat je zelf mag weten wat voor fiets je gaat kopen inclusief accessoires als sloten en kinderzitjes. Je kunt dus kiezen voor een 'gewone' fiets, elektrische fiets of speed-pedelec. Al onze elektrische fietsen zijn hier te vindenKoop je een fiets die duurder is dan het tegoed, dan betaal je zelf het verschil bij.

Als je een fiets koopt die goedkoper is dan het tegoed, dan krijgt je de rest van het bedrag niet contant uitbetaald. Je mag van het tegoed meerdere fietsen kopen, maar dan moet het tegoed wel bij 1 leverancier worden besteed. Belangrijk om te weten is dat het tegoed maar 3 maanden geldig is, hierna vervalt het tegoed.

Stap 8. Genieten van je nieuwe (elektrische)fiets

Nu is het tijd om je fiets mee te nemen en lekker op de fiets te stappen. Door te fietsen draag je automatisch bij aan een schonere lucht, en dus een schoner Den Haag en daar is iedereen blij mee!

Hieronder zijn de stappen nog een keer samengevat in een video. (De tekst gaat door onder de video):

De voorwaarden van de sloopregeling

De gemeente Den haag neemt de aanvraag voor een tegoed in behandeling als de auto, brom-, of snorfiets is gesloopt bij een RDW erkend sloopbedrijf. Gebruik de onderstaande checklist om te kijken of aan alle voorwaarden is voldaan. Als aan alle. Als je aan alle voorwaarden is voldaan is er geen reden om de aanvraag af te wijzen.

 • Het voertuig staat sinds 2 juli 2019 op uw naam.
 • U staat sinds 2 juli 2019 bij de gemeente Den Haag ingeschreven. Of in geval van rechtspersoon: volgens het register van de Kamer van Koophandel (KvK) is het bedrijf sinds 2 juli 2019 gevestigd in Den Haag.
 • In het geval van een auto: het gaat om een dieselvoertuig.
 • In geval van een brom-, en snorfiets: het gaat om een voertuig met een benzinemotor.
 • Uw voertuig heeft geen WOK-status (‘wachten op keuring’; meestal na een forse aanrijding).
 • Uw voertuig is gesloopt ná 2 juli 2019.
 • U levert bij de aanvraag een demontageverklaring aan.
 • De demontageverklaring is bij aanvraag niet ouder dan 2 maanden.
 • U heeft niet eerder subsidie gekregen via de Sloopregeling 2019.
 • Als dit uw 1e subsidieaanvraag als rechtspersoon bij de gemeente Den Haag is: levert u een kopie inschrijving KvK.
 • Voor autobedrijven: het voertuig is niet opgenomen in de bedrijfsvoorraad.

Meer weten over de sloopregeling? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected] of Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850 

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?