Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fiets van het jaar 2020 nominaties bekend!

Fiets van het jaar 2020 nominaties bekend!

Elk jaar worden er enorm veel fietsen uitgebracht, en is er veel discussie over wat nu de beste fiets is. De Fiets Awards zijn al een tijdje in de fietswereld aanwezig, waar de beste fietsen door een onafhankelijke jury worden aangewezen. De nominaties zijn bekend gemaakt, en wij zijn blij om te kunnen vermelden dat wij veel van deze fietsen in ons assortiment hebben, dat betekent dat je bij ons zeer goede fietsen kunt kopen. In dit blog noemen wij de fietsen en leggen wij uit wat deze specifieke fietsen zo bijzonder maakt. 

Fiets Awards 2020

De Fiets Awards 2020 wordt verzorgd door RAI verenigingen, die als doel hebben om innovatie aan te brengen in de fietswereld. Fabrikanten worden hierdoor uitgedaagd om hun producten te blijven verbeteren, zodat hun fietsen meer aandacht kunnen krijgen door bijvoorbeeld een award. Dit jaar zijn er 55 aanmeldingen geweest voor de beste fiets in een categorie, en nu zijn de genomineerden bekend gemaakt. De deskundige jury heeft de fietsen uitvoerig getest. De juryleden hebben gekeken of de fiets doet waarvoor hij geschikt is, en in welke mate constructie en afwerking, standaarduitrusting, vormgeving, innovatie, veiligheid, rijcomfort, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor met elkaar samenhangen. Op deze manier zijn er 16 fietsen overgebleven binnen vijf verschillende categorieën. Wij zullen de fietsen uit ons assortiment, per categorie bespreken. 

Nominaties Fiets van het jaar 2020

In de categorie 'Fiets van het jaar' worden niet elekrtische aangedreven stadsfietsen bedoeld. Bijna alle genomineerde staan in ons assortimen. De Batavus Finez N7 2020 is een super complete stadsfiets met die is ontworpen in samenwerking met de TU Delft. De hydraulische schijfremmen maken het geheel helemaal af. De Cortina Mozzo 2020 heeft deze nominatie te danken aan het feit dat deze fiets zeer veelzijdig is. De strakke looks zorgen ervoor dat dit niet de typische stadsfiets lijkt, maar je hebt alles wat je nodig hebt. Je drijft de fiets aan met een moderne riemaandrijving, welke stil is en bijna geen onderhoud vergt. De Koga F3 4.0 2020 is de derde, en tevens de laatste genomineerde in de categorie 'fiets van het jaar'. Deze fiets is voorzien van een riemaandrijvingen de Shimano Alfine 8 naafversnelling, wat weer een stapje hoger is dan de Nexus 8 naafversnelling. De bekabeling loopt mooi door het frame, het oog wil ook wat!


Nominaties E-bike van het jaar 2020

In de categorie E-bike van het jaar zijn de beste elektrische fietsen met elkaar vergeleken. Uiteraard hebben we ook hier de meeste genomineerden in ons assortiment. De Gazelle Ultimate C8+ HMB 2020 is één van de meest populaire elektrische fietsen in ons assortiment. Deze fiets springt er uit vanwege de accu die heel netjes is weggewerkt in het frame. Je ziet bijna niet dat het een e-bike is. Op het moment dat je er op fietst valt vervolgens op hoe comfortabel de fiets is, de vering hydraulische remmen zorgen voor zekerheid en vertrouwen op de weg. De Koga Pace B05 2020 is een prachtige fiets. Alles wat KOGA tot een fantastisch merk maakt is verenigd in deze elektrische fiets. Het ontwerp is stijlvol, de afwerking is van hoge klasse en de rijeigenschappen zijn geweldig. De 500Wh accu is weggewerkt in het frame, waardoor de fiets een fijne wegeligging heeft. De Trek Allant+ 7 2020 heeft ook een geintegreerde accu van 500Wh. Maar de accu is uit te breiden met RangeBoost. Hiermee voeg je in één klap dubbele hoeveelheid toe aan de accu. Ideaal voor op fietsvakantie als je veel heuvels of bergen moet bedwingen. Daarnaast onderscheid deze fiets zich door de geveerde voorvork met lockout. Hierdoor kun je je rit zo aangenaam maken als je zelf wil, met of zonder vering in de voorvork.


Nominatie Speed Bike van het jaar

De Gazelle Ultimate Speed 380 2020 Gazelle Ultimate Speed 380 2020 is een enorm herkenbare fiets uit de Ultimate serie. Er is vast en zeker iemand uit uw straat die ook een Gazelle Ultimate in de schuur heeft staan. Met deze versie fiets je met snelheden tot wel 45 kilometer per uur. Ideaal om de files te ontwijken en op een gezonde manier het woon-werk verkeer af te leggen. Met de Enviolo Trekking naaf gaat het schakelen traploos. het is als het ware alsof je met een automaat rijdt. De brede banden geven de fiets niet alleen stoer uiterlijk, maar zijn ook nodig voor de grip op hogere snelheid. De onderhoudsarme riemaandrijving maakt de fiets echt helemaal af!


Nominaties Racefiets van het jaar

In de categorie racefietsen zijn de merken van 12GO Biking goed vertegenwoordigd. De Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace Di2 2020 is een hele mond vol, maar is dan ook een prachtige fiets. De vernieuwde Supersix is een klimfiets met aero elementen. Het beste van beide werelden. Licht, maar ook aerodynamisch. De Koga Kimera Premium tikt een heleboel vinkjes af waar onze klanten naar op zoek zijn: Elektronisch schakelen, een opvallend design, hydraulische schijfremmen, een laag gewicht en degelijke wielen. Wat wil een mens nog meer?


Nominatie Mountainbike van het jaar

De Trek Supercaliber 9.8 is toch wel het neusje van de zalm in ons mountainbike assortiment. Mountainbike ster Jolanda Neff fietst inmiddels op ieder Cross-Country parocurs op deze fiets. Of het nu enorm rotsig, vlak of bochtig is, het maakt niet uit. Dit is haar keus. We zijn er nog steeds niet uit of dit nou een full-suspension of een hardtail is, maar dat maakt niet uit. De fiets is geschikt voor ieder terrein! De Supercaliber 9.8 hebben we zowel in een uitvoering met Shimano als SRAM afmontage.


Winnaars

De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2020 worden bekend gemaakt op vrijdag 28 februari aanstaande tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. 

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.