Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Elite Direto - Nauwkeurige Direct Drive Fietstrainer

Elite Direto - Nauwkeurige Direct Drive Fietstrainer

Nu de herfst haar regen weer in volle glorie over het land uitstort is ook het indoor fietstrainerseizoen weer in volle gang. Wil je online aanhaken bij je fietsmaten en ben je zoek naar een betaalbare maar complete interactieve fietstrainer waarmee je maximaal gebruik kan maken van Zwift? Dan mag de Elite Direto niet ontbreken op je shortlist.

De Direto is een echte virtuele trainer, dit betekent dat hij te koppelen is aan je telefoon, tablet en pc en dat de weerstand van de trainer aangestuurd wordt door een app op je telefoon of software op je PC. Hij wordt geleverd met de software van Elite zelf, maar is dus ook te gebruiken in combinatie Zwift.

Bekijk alle fietstrainers
Lees onze fietstrainer keuzehulp

De Elite Direto is een zogenaamde Direct Drive trainer. Dit houdt in dat je je fiets zonder achterwiel direct op de fietstrainer  met cassette plaatst. Dit zorgt voor een meer realistische fietservaring ten opzichte van de traditionele wheel-on trainers, waar je je fiets met daarop een speciale achterband op een rol plaatst. Een andere voordeel van de Direct Drive trainers is dat ze een stuk nauwkeuriger zijn in het meten van je vermogen. Dit is misschien wel het sterkste punt van de Elite Direto.

Elite Direto - Trainen met Zwift

Elite Direto Specificaties

De Direto claimt een nauwkeurigheid van 2,5% in het meten van je vermogen. Dat is in het prijssegment waar deze trainer zich bevind uniek te noemen. Even indrukwekkend is misschien wel het maximale vermogen van 1500 Watt en de maximaal te simuleren hellingshoek van 14%. Een absoluut pluspunt ten opzichte van de 10% van de vergelijkbare Tacx Flux.

Naast je vermogen meet de Elite Direto ook je cadans en snelheid en is hij door middel van ANT+ of Bluetooth te koppelen aan fietscomputers, telefoons, tablets en je pc zodat deze gegevens direct uit te lezen zijn.

Shimano en SRAM cassette’s kunnen direct op de Direto gemonteerd worden, voor een Campagnolo cassette moet een aparte body aangeschaft worden. De Direto weegt 15 kg, heeft een 4,2 kg vliegwiel en is voor zowel mountainbikes als racefietsen geschikt met een normale snelspanner of met een 142 x 12mm steekas.

Met deze specificaties is de Direto vergelijkbaar en op sommige punten beter dan de andere fietstrainers in zijn prijsklasse. Ten opzichte van de duurdere trainers zoals de Wahoo Kickr, of Tacx Neo is de Direto iets minder precies in het meten van vermogen, is de maximale hellingshoek kleiner en reageert hij iets trager op de aansturing van de software.

Elite Direto - Direct Drive Trainer

Wanneer kiezen voor de Elite Direto?

De Elite Direto is eigenlijk voor iedereen geschikt. Wil je af en toe binnen een uurtje je benen los trappen dan is deze trainer wellicht is te veel van het goede. Maar wil je gewoon lekker sportief bezig zijn en wedstrijden rijden op Zwift dan kan dit dankzij de virtuele mogelijkheden. Ook als je serieus traint voor het volgende seizoen en blokken wil rijden op een bepaald vermogen biedt de Elite Direto deze mogelijkheid dankzij de nauwkeurige vermogensmeting.

Elite Direto - Fietstrainer Zijaanzicht

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Keuzehulp: Welke fietstrainer past bij mij? Keuzehulp: Welke fietstrainer past bij mij?
Past mijn fiets op deze trainer? Past mijn fiets op deze trainer?
Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig? Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig?
Uitgelicht: Tacx NEO 2T, het neusje van de zalm Uitgelicht: Tacx NEO 2T, het neusje van de zalm