Onze winkel is open

Menu
a

BLACK FRIDAY de grootste sale van het jaar!

a
a

BLACK FRIDAY de grootste sale van het jaar!

a

Waar heb ik een MTB-vignet nodig?

24 november 2020, Thomas

Nederland heeft veel populaire spots waar je geweldig kan mountainbiken. Veel van deze parcoursen zijn aangelegd in natuurgebieden. Om er voor te zorgen dat jij over een net parcours kan fietsen zetten veel vrijwilligers zich in om het parcours te onderhouden. Voorheen waren er subsidies voor het onderhouden van het parcours. Deze zijn stop gezet. Om het onderhoud te bekostigen dien je nu een MTB-vignet te kopen. Waar je precies een vignet nodig hebt lees je in deze blog!

Fietsveiligheid: 8 tips om zonder brokken de winter door te komen!

5 november 2020, Arne

De winter is op komst. De kans op uitglijden wordt groter en je bent minder zichtbaar doordat het sneller donker wordt. Om toch veilig op de fiets te zitten hebben we voor jou onze tips op een rij gezet om veiliger op pad te gaan. Zo ga je veilig op weg!

Beginnen met wielrennen, deel 5: voor elke rit de juiste kleding

2 november 2020, Joas

Help! Een racefiets! Als je voor het eerst op de racefiets stapt is het onvermijdelijk een beetje eng. Je zit anders op de fiets, de fiets voelt heel anders en stuurt heel anders en dat is even wennen. In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal plezier gaat hebben van je eerste racefiets, alleen of met je vrienden. Deel 5: voor elke rit de juiste kleding

Hoe krachtig moet de motor van mijn elektrische fiets zijn?

23 oktober 2020, Arne

Het kiezen van de juiste ebike is een lastige klus. Je krijgt te maken met veel verschillende termen en keuzes. Door je wat meer te verdiepen in deze termen kom je dichter bij jouw ideale elektrische fiets. In dit blog helpen we jou bij het kiezen van je ebike op basis van de kracht van je motor. Deze kracht wordt uitgedrukt in Newtonmeter koppel (Nm). 

Koopgids: Beste tassen voor bikepacking!

7 oktober 2020, Arne

In dit blog bereiden we jou voor op jouw bikepacking avontuur! We maken je wegwijs in ons tassenassortiment rondom bikepacking. Zo ga je goed voorbereid op pad en geniet je nog meer van jouw bikepacking trip!

Het wielerseizoen 2020: Superdata

17 juli 2020, Arne

Het wielerseizoen staat voor de deur. Dat alles er dit jaar volledig anders uitziet hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. We kunnen er van balen dat de grote rondes dit jaar elkaar overlappen en daardoor er niet in de meest sterke opstellingen gereden kan worden maar we kunnen het ook van de andere kant zien: 2020 wordt een wielerjaar met veel verrassende winnaars en etappes omdat verschillende grote rondes en klassiekers samen gaan vallen. In dit blog pikken wij enkele data, etappes en klassiekers eruit waarvan wij denken dat je deze écht niet mag missen. Gooi die datumprikker in je vriendengroep en geniet!

De 5 Beste Apps voor fietsers 2021

7 mei 2020, Arne

In de grote wirwar van de Appstore en Android playstore is het vinden van de fietsapp die bij jou past een hele opgave. Je bent op zoek naar de perfecte mountainbike app of je wilt gewoon een heerlijke fietsroute rijden op je zondagmiddag, maar je hebt geen flauw idee wat je moet downloaden. In dit blog zorgen we ervoor dat jij wegwijs wordt tussen al deze apps en zo de app kan kiezen die jou motiveert of ervoor zorgt dat je nog meer plezier ervaart van je rit.

10 tips: Fietsen naar werk

4 mei 2020, Arne

Nu je thuiswerkt sta je niet voor het auto/fiets dilemma. Toch is het handig om nu alvast na te gaan denken wat jij na het thuiswerktijdperk gaat doen. Pak je toch weer de auto? Of maak je een nieuwe start en stap je over op de gezonde tour: fietsend naar je werk. Met deze 10 tips hopen we je wat extra motivatie te geven om tóch eens de fiets naar je werk te gaan pakken. 

Waar kan je nu nog rustig fietsen?

3 april 2020, Marten

Het is even zoeken naar een nieuwe balans als je gewend bent om normaal gesproken ieder weekend op de fiets te stappen. Wat is nog toegestaan volgens de regels en adviezen van het RIVM? En wat is nog toegestaan volgens je eigen moraal? In dit artikel helpen we je bepalen waar je nog verantwoord kunt fietsen. 

Fietsen naar Santiago de Compostela

25 maart 2020, Rody

Santiago de Compostela: sommige mensen zullen misschien nooit gehoord hebben van deze stad in Spanje. De stad is ook geen wereldstad, desondanks komen er jaarlijks miljoenen mensen. Dit heeft te maken met het feit dat Santiago, dat in het noordwesten van Spanje ligt, een bedevaartsoort is. Voor veel mensen is dit de reden om op de fiets naar Santiago te gaan. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de pelgrimsroute wandelend af te leggen. Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je naar Santiago de Compostela gaat fietsen? Wij vroegen het ervaringsdeskundige en vaste klant Boudewijn Hoogvelt die samen met zijn vriend Ruud Verbeek de uitdaging om naar Santiago te fietsen aanging.

Fietsen. Het alternatief voor voetbal, tennis, hockey, golf en volleybal.

24 maart 2020, Marten

Sinds de Corona-uitbraak zijn alle sportcompetities afgelast. Alle contactsporten en sporten waarbij je in een groep samen moet komen zijn verboden. Dat betekent dat veel mensen hun voetbaltraining of wekelijkse rondje golf moeten missen en dus op zoek gaan naar iets anders omdat ze toch fit willen blijven. Fietsen is een supergoed alternatief om toch in beweging te blijven.

Blijven fietsen tijdens de uitbraak van het coronavirus

19 maart 2020, Marten

Ook bij 12GO Biking is het coronavirus het gesprek van de dag. Alhoewel, we kunnen het toch niet laten om (veel) over fietsen te blijven praten, dat blijft toch het mooiste dat er is. Omdat het makkelijk is om in een negatieve spiraal te komen als je aan het coronavirus denkt lees je in dit blog wat de rol van de fiets is tijdens de wereldwijde corona-uitbraak. En die rol is best positief.

La Marmotte, de tocht der tochten!

13 februari 2020, Rody

In Nederland kennen we de Elfstedentocht als de tocht der tochten, maar door een gebrek aan vorst hebben we die sinds 1997 niet meer gereden. In Frankrijk wordt er nog wel ieder jaar een tocht georganiseerd die wat ons betreft dankzij de 170 kilometer en 5600 hoogtemeters de titel “Tocht der tochten” zeker verdient. La Marmotte Alpes 2020 wordt op zondag 5 juli verreden en is alweer de 39e editie. De naam La Marmotte heeft een logische afkomst, de marmotten in het gebied van de route zijn vooral ’s ochtends vroeg te zien. Voor alleen deze prachtige dieren is het al de moeite om de reis naar Frankrijk te maken en de cyclosportive La Marmotte te fietsen.

We 12GO Bikepacking #2

11 februari 2020, Luuk

Met de komst van de gravelbikes is ook het fenomeen bikepacking een veel gehoorde term. Op een verjaardag heeft altijd wel een bekende een verhaal over zijn/ haar bikepacking. Bikepacking is een soort vakantiefietsen 2.0. De Van Dale heeft nog geen definitie van Bikepacking dus er zijn geen regels over welk type fiets of welk type bepakking. Het belangrijkste bij bikepacking is dat je met de fiets nieuwe plekken gaat ontdekken en dat het een meerdaagse tocht is. Het mooie aan bikepacking is: iedereen doet het op zijn eigen manier!

Fietsrouteplanners vergeleken

6 januari 2020, Bartjan

Hoe vaak gebeurt het niet dat jij graag een rondje wilt gaan fietsen, maar dat je eigenlijk niet weet waar naartoe. Dan hebben wij het rondje van de maand, als inspiratiebron, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een rondje te maken. Dit doe je met behulp van een fietsrouteplanner. Er zijn verschillende fietsrouteplanners op het internet te vinden, dus in dit blog helpen wij jou om de mooiste route te maken (en te fietsen natuurlijk).

Artikelen 1 tot 15 van 64 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5