Onze winkel is open

Menu

Alles over fietspedalen en toebehoren

3 mei 2021, Arne

Fietsen zonder pedalen is een kunst op zichzelf waardoor het een vanzelfsprekendheid is dat je deze op je fiets hebt zitten. Maar bepalen welke fietspedalen op jouw nieuwe fiets passen kan nog een behoorlijke opgave zijn. Neem je een plat pedaal, SPD of toch een combipedaal voor je mountainbike? En voor je eerste racefiets? SPD-SL, of sportieve SPD pedalen met meer speling, of toch maar gewone pedalen? In dit blog wordt precies uitgelegd wat je kan verwachten van verschillende fietspedalen waardoor de keuze voor jou gemakkelijker wordt gemaakt. 

Lees onze E-bike koopgids

29 april 2021, 12GO Biking

Het kiezen van een e-bike gaat niet altijd over één dag ijs. Er zijn veel zaken die meespelen in jouw keuze. In onze e-bike koopgids zetten we de belangrijkste keuzes op een rij. Via ons 5-stappenplan kies jij heel gemakkelijk je elektrische fiets! 

Koopgids: waar let je op bij het kopen van fietsschoenen

28 april 2021, Thijs

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Waar moet je op letten bij het kopen van fietsschoenen? Wat zijn nou de verschillen tussen al die verschillende schoenen?  Deze koop-gids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Fietshelm keuzehulp: Welke prijsklasse past bij jou?

26 april 2021, Arne

In dit blog helpen we jou bij het maken van een keuze voor een fietshelm. Kies eerst het type fietshelm. Aan de hand van dit type kies je het budget wat bij jouw wensen past!

De beste fietsbroeken voor de zomer van 2021

19 april 2021, Hans

Nu de winter achter de rug is en de temperaturen gaan stijgen, kan de zomerse fietskleding uit de kast worden gehaald. Om jou met de keuze te helpen welke broek het beste bij jou past, hebben wij de beste broeken uit de zomercollectie van dit jaar op een rijtje gezet. 

Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB

31 maart 2021, Tim

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike is het handig om te weten wat je nu precies koopt. In allerlei productomschrijvingen, zowel op het web als in magazines, zie je de term ‘groep’ geregeld terugkomen. Ben je benieuwd waar zo’n groep nu precies uit bestaat en welke verschillen er zijn? Lees dan zeker even verder!

Alles wat je moet weten over Shimano Di2 versnellingen

31 maart 2021, Niels

Het maakt tegenwoordig niet meer uit wat je doelen zijn, of je nu op de weg, gravel of MTB route rijdt, elektronisch schakelen maakt het allemaal makkelijker. Elektronisch schakelen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het duurdere segment racefietsen en mountainbikes. Met elektronisch schakelen schakel jij veel preciezer en ben je verzekerd van zeer soepele en snelle schakelprestaties. De onderdelen hebben een lange levensduur en zijn van topkwaliteit. Of je nu je fiets wilt upgraden naar een Shimano Di2 systeem of dat je simpelweg een onderdeel van het elektronisch systeem moet vervangen, leer hier alles over de Shimano DI2.

Steekassen voor de racefiets: de huidige standaard

11 maart 2021, Niels

Een aantal jaar geleden werden alle racefietsen standaard voorzien van velgremmen en een wielset met snelspanners. De afgelopen jaren is deze trend flink veranderd en worden steeds meer racefietsen voorzien van schijfremmen en steekassen, dit is ook duidelijk te zien als je bij ons in de winkel komt. Deze verandering is geleidelijk doorgevoerd en daardoor zijn er meerdere soorten assen op de markt. Hierdoor is het niet helemaal duidelijk meer welke soorten en maten er nu allemaal zijn. Daarom zetten wij in dit blog alle ontwikkelingen en verschillende assen voor je op een rij. Daarnaast geven we ook tips hoe je erachter kunt komen welke as jij op dit moment hebt, zodat jij precies weet waar je de volgende keer op moet letten! 

Hoe stel ik mijn SPD en SPD-SL schoenplaatjes af?

8 maart 2021, Niels

Het juist afstellen van je SPD-SL schoenplaatjes is erg belangrijk. Het is niet veel werk en ook niet zo heel moeilijk. Het is echter van groot belang dat het goed gebeurt, omdat de stand van je schoenplaatje een grote invloed heeft op de stand van je knieën en daarmee op het comfort waarmee je op de fiets zit.

Beste fietsnavigatie 2021

3 maart 2021, Arne

Fietsnavigatie gaat een stuk verder dan de klassieke fietscomputer en brengt jouw prestaties zo goed in beeld dat jij nog beter zicht hebt in je traingen en je progressie. In dit blog maken we jou wegwijs over de beste fietsnavigatie zodat jij na het lezen van dit blog exact weet welke navigatie jij nodig hebt. Wij hebben vijf van onze beste navigatiesystemen getest om jou het ultieme plaatje te schetsen. 

In 6 stappen het balhoofd afstellen

18 februari 2021, Luuk

Speling in het balhoofd is een veelvoorkomend probleem bij racefietsen en mountainbikes. De speling kan ontstaan na enig gebruik van de fiets of bij het rechtzetten van het stuur. Optijd het balhoofd afstellen voorkomt schade en zorgt ervoor dat de fiets weer fijn rijdt. In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe speling uit het balhoofd wordt gehaald en het balhoofd goed wordt afgesteld.

4 Tips: Je (nieuwe) racefiets of mountainbike afstellen

12 februari 2021, 12GO Biking

Voor optimaal fietsplezier is het belangrijk dat je racefiets of mountainbike op de goede hoogte staat. Deze vier stappen helpen bij het afstellen van je nieuwe fiets. Met de juiste instellingen voorkom je blessures en rijd je met een grote glimlach rond!

Doorfietsen in de winter: bescherm je fiets tegen strooizout

10 februari 2021, Arne

Met de moordende kou is door blijven fietsen een heuse uitdaging. Niet alleen de temperatuur speelt daarbij een rol, ook de extreme gladheid weerhoud je voor een groot deel om op de fiets te stappen. Tóch zijn er nog diehards onder ons die het avontuur aan durven gaan. Voor deze diehards geven wij in dit blog tips hoe je om moet gaan met strooizout. De vriend en vijand van elke fietser.... 

4 Tips: Jouw (nieuwe) e-bike of stadsfiets comfortabel afstellen

9 februari 2021, 12GO Biking

Voor optimaal fietsplezier is het belangrijk dat je fiets op de goede hoogte staat. Deze vier stappen helpen bij het afstellen van je nieuwe fiets. Met de juiste instellingen voorkom je blessures en rijd je met een grote glimlach rond!

Fietskleding voor beginners. Wat heb je nodig?

6 februari 2021, Niels

Een fietsoutfit kun je zo duur en comfortabel mogelijk maken als je zelf wil. Verschil in kwaliteit gebruikt materiaal, zeem en technische eigenschappen maken het verschil tussen een broek van de supermarkt of van een vooraanstaand fietskledingmerk. Aan jou de keuze.

Artikelen 1 tot 15 van 113 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5