a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Keuzehulp: Instapracefietsen tot €1000

20 september 2019, Steven L

Je hebt besloten te gaan wielrennen, alleen het enige wat nog ontbreekt is een mooie racefiets. Er is keuze genoeg maar welke fiets sluit er nu het beste aan op jouw wensen? Om je hier mee te helpen hebben we drie categorieën gemaakt om een beter overzicht te creëren. De drie categorieën gemaakt op basis van versnellingsgroepen, dit omdat hier het grootste verschil inzit in het segment tot €1000. Er is gekozen voor een bedrag tot €1000 omdat fietsen boven de €1000 in het middensegment vallen. Benieuwd geworden welke fiets het beste bij jouw wensen past, lees dan snel verder!

Het EzyRider Garantieplan: zorgeloos genieten van je e-bike

2 september 2019, Tim

Iedereen geniet het liefst zo lang mogelijk van zijn nieuwe e-bike en maakt zich niet graag druk om eventuele onvoorziene kosten. Het EzyRider Garantieplan biedt hiervoor een geweldige uitkomst. Met dit Garantieplan is het namelijk mogelijk om de standaard fabrieksgarantie van je nieuwe Batavus, Sparta of KOGA e-bike met 3 jaar te verlengen voor een bedrag van slechts €159,-. Ben je benieuwd naar de voorwaarden en exacte dekking van dit unieke Garantieplan? Lees dan snel verder.

De klimfiets opnieuw uitgevonden

2 september 2019, Marten

De ontwikkeling van racefietsen stond de afgelopen jaren in het teken van aerodynamica en veelzijdigheid: het ene na het andere merk introduceerde een aerofiets voor de sprinters en een gravel bike voor de avonturiers. In de collecties voor 2020 valt op dat fabrikanten de ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben gebruikt om ook de klassieke klimfiets opnieuw uit te vinden.

Past mijn fiets op deze trainer?

29 augustus 2019, Joas

Veel mensen die zich oriënteren op een fietstrainer vragen zich af of hun fiets ook past op de trainer die ze overwegen aan te schaffen. Met name als je een fiets met steekassen hebt kan het ingewikkeld zijn om te bepalen of jouw fiets op een bepaalde trainer past en of je eventueel nog los adapters moet aanschaffen. In dit blog helpen we je met een stappenplan om te bepalen welke trainers compatibel zijn met jouw fiets.

Interactieve fietstrainers: de leukste apps

22 augustus 2019, Joas

Als je een interactieve fietstrainer aanschaft gaat er een wereld aan winters fietsplezier voor je open. Je denkt misschien dat je er bent als je een trainer hebt uitgezocht, maar zo makkelijk is het niet: je moet namelijk ook nog kiezen met welke software je gaat trainen: volg je de kudde op Zwift, of zet je Strava op privé en ga je stiekem trainen op TrainerRoad?

Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig?

21 augustus 2019, Joas

De laatste jaren neemt de populariteit van interactieve fietstrainers een hoge vlucht. Met deze trainers, die beschikbaar zijn in zogenaamde wheel-on en direct drive modellen, kun je niet alleen binnen fietsen, maar ook interactief trainen met behulp van programma’s als Zwift en TrainerRoad. In dit blog leggen we je uit wat je nodig hebt om een interactieve fietstrainer te gebruiken.

Technische tips: het vervangen van je kettingbladen

26 juli 2019, Tim

Kettingbladen behoren tot de groep slijtagedelen van een fiets en dienen dan ook na verloop van tijd te worden vervangen. Het vervangen van je kettingbladen kun je gemakkelijk zelf doen, maar er zijn wel een paar belangrijke punten waar je op dient te letten bij de aanschaf en montage van nieuwe kettingbladen. In dit blog bespreken wij deze punten en geven we daarnaast een aantal tips voor het vervangen van je kettingbladen. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je kettingbladen.

Technische tips: hoe vervang je zelf een stuurlint?

23 juli 2019, Tim

Het stuurlint zorgt niet alleen voor voldoende comfort en ondersteuning van je handen, maar heeft ook een grote invloed op het uiterlijk van je fiets. Het vervangen van een oud en versleten stuurlint zorgt er dan ook voor dat je fiets er al snel weer als nieuw uitziet. In dit blog bespreken we hoe je je stuurlint volgens ons het beste kunt vervangen en waar je op dient te letten bij de aanschaf van een nieuw stuurlint. Dit blog is onderdeel van een reeks waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van een stuurlint.

Technische tips: het vervangen van een mechanisch voor- en achterderailleur

15 juli 2019, Tim

Een defect derailleur maakt het in de meeste gevallen bijna onmogelijk om comfortabel verder te fietsen. In een dergelijke situatie is het dan ook fijn om te weten hoe je je derailleur (of beide) zelf vervangt zodat je weer snel op pad kunt. In dit blog leggen wij aan je uit hoe je dit doet en waar je op dient te letten bij aanschaf van een nieuw derailleur. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van een mechanisch voor- en achterderailleur.

12GO'S Keuzehulp: Endurance racefietsen tussen de 1.999 en 2.599 euro

27 juni 2019, Steven L

Een endurance racefiets is comfortabel, licht en heeft nog steeds een race uitstraling. De meeste endurance racefietsen zijn ook nog eens in te zetten als gravelracer doordat er bredere banden op de fiets kunnen. Wat kan je eigenlijk niet met een endurance racefiets?

Om de keuze binnen dit segment makkelijker te maken hebben we de verschillen tussen de modellen voor je op een rijtje gezet en leggen we uit wat je mag verwachten van een fiets in dit segment. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Benieuwd geworden, lees dan snel verder:

Koopgids: Fietscomputers - Meten is weten

18 juni 2019, Arne

Met een fietscomputer haal je meer uit je fietstocht en kun je inzicht krijgen in de gegevens van je rit. Fietscomputers zijn er in vele verschillende varianten. Eenvoudige fietscomputers meten snelheid, gefietste tijd en afstand. Uitgebreidere modellen geven je ook inzicht in je hartslag, cadans en gemaakte hoogtemeters, waardoor je efficienter kunt trainen en nauwkeurig je eigen prestaties bij kunt houden.

In deze koopgids proberen wij een beeld te schetsen van de mogelijkheden van de kilometerteller. Aan de hand hiervan kan je de fietscomputer kiezen die het best bij jouw past. Let op, deze koopgids is puur gericht op de algemene fietscomputer. Voor meer informatie zie de blog over fietsnavigatie. 

Steekassen voor de racefiets: de huidige standaard

14 juni 2019, Tim

Een aantal jaar geleden werden alle racefietsen standaard voorzien van velgremmen en een wielset met snelspanners. De afgelopen jaren worden steeds meer racefietsen juist voorzien van schijfremmen en een wielset met steekassen. Deze verandering is gelijkmatig doorgevoerd en heeft ervoor gezorgd dat er op dit moment een grote varieteit aan verschillende assen op de markt is. In deze blog zetten wij daarom alle ontwikkelingen en verschillende assen voor je op een rij, zodat jij precies weet waar je de volgende keer op moet letten!

Technische tips: het vervangen van je mechanische shifter(s)

14 juni 2019, Tim

Of het nu komt door een valpartij of intensief gebruik, een defecte shifter is erg onhandig en kan voor flink wat irritaties zorgen tijdens je volgende rit. Om je deze irritaties te besparen leggen we in dit blog aan je uit waar je op dient te letten bij de aanschaf van nieuwe shifters en hoe je deze het beste kunt vervangen. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je mechanische shifters.

Technische tips: het vervangen van je remhoeven

4 juni 2019, Tim

Remhoeven gaan over het algemeen erg lang mee en worden meestal pas vervangen wanneer iemand op zoek is naar betere remprestaties of een fraaier design. Voor het behoud van optimale remprestaties is het natuurlijk wel aan te raden om de overige onderdelen van je remhoeven, waaronder de remblokken en remkabels, goed te onderhouden en tijdig te vervangen. Mocht je toch een keer van plan zijn om je remhoeven te vervangen, vind je er in dit blog uitleg over. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je remhoeven.

Technische tips: het (de)monteren van een Shimano crankstel

24 mei 2019, Tim

Kennis van het (de)monteren van je crankstel is niet alleen heel erg handig wanneer je deze dient te vervangen, maar ook voor het schoonmaken van je fiets, het onderhouden van je trapaslager en het vervangen van je kettingbladen. Daarom leggen we in dit blog graag aan je uit hoe je je Shimano crankstel op een zo veilig mogelijke manier kunt (de)monteren. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het (de)monteren van een Shimano crankstel.

Artikelen 1 tot 15 van 51 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4