Onze winkel is open

Menu

In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen!

3 augustus 2020, Erik

Je hebt een mooie mountainbike of racefiets en je wilt gaan fietsen, maar je achterderailleur schakelt niet goed en de ketting wil wel eens van de cassette af vliegen. Hoe kan je dit oplossen en je versnelling weer goed gaan gebruiken? In dit blog wordt in 6 stappen uitgelegd hoe je zelf een achterderailleur kan afstellen. Het is verstandig om eerst de achterderailleur af te stellen en daarna de voorderailleur.

Onderhoud aan je racefiets of mountainbike: schoonmaaktips

31 juli 2020, Tim

Het is van groot belang om je racefiets of mountainbike goed te onderhouden. Wij helpen je dan ook graag op weg met tips voor het onderhouden van je fiets, zodat jij zoveel mogelijk fietsplezier kan ervaren! We trappen af met een blog waarin wij een stappenplan beschrijven voor het schoonmaken van je racefiets of mountainbike!

Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB

13 juli 2020, Tim

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike is het handig om te weten wat je nu precies koopt. In allerlei productomschrijvingen, zowel op het web als in magazines, zie je de term ‘groep’ geregeld terugkomen. Ben je benieuwd waar zo’n groep nu precies uit bestaat en welke verschillen er zijn? Lees dan zeker even verder!

Welk insteekslot past op mijn ringslot?

29 juni 2020, Arne

Het beveiligen van je fiets is helaas zeer belangrijk. Het gebruik van een goed slot is essentieel voor een goede beveiliging van je fiets tegen diefstal. Met een insteekslot maak je deze beveiliging nog beter doordat je jouw fiets kan bevestigen aan bijvoorbeeld de fietsenstalling of een lantaarnpaal. Verklein de kans dat je de trein uitstapt en op het station jouw fiets niet meer kan vinden. 

Belang van onderkleding

25 juni 2020, Bartjan

Onderkleding helpt het lichaam op beter te presteren en is er voor alle weersomstandigheden. Tijdens het sporten produceert het lichaam warmte en gaat het lichaam transpireren. Onderkleding draag je direct op je huid en neemt het vocht snel op om het vervolgens af te stoten aan de volgende kledinglaag. Zo blijft de huid droog en het lichaam op temperatuur.

Racefiets versnellingsgroepen: Sram vs. Shimano

28 mei 2020, Rody

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe racefiets, misschien wel je eerste, is een versnellingsgroep iets om rekening mee te houden. Deze versnellingsgroepen worden ook wel ‘groepset’ of ‘groep’ genoemd. Veel mensen kennen de versnellingsgroepen van Shimano, maar de laatste jaren zien we ook steeds meer versnellingsgroepen van Sram verschijnen op de racefietsen. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de voor-en nadelen van Sram ten opzichte van Shimano? En welke versnellingsgroep past bij mij? In dit blog vindt je meer informatie en worden de verschillende versnellingsgroepen met elkaar vergeleken.

Alles over de geometrie van een racefiets en de invloed op het rijgedrag

12 mei 2020, Rody

Wanneer je informatie over een racefiets opzoekt ontkom je er niet aan dat je allerlei termen over de geometrie op je af ziet komen. Ondanks dat de verschillen in racefietsen niet zo erg opvallen als een verschillen in framemateriaal of amontage, is de geometrie wél minstens net zo belangrijk voor het rijgedrag van een racefiets. In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over de geometrie van een racefiets en de invloed op het rijgedrag.

Wat is de beste fietsapp voor jou?

7 mei 2020, Arne

In de grote wirwar van de Appstore en Android playstore is het vinden van de fietsapp die bij jou past een hele opgave. Je bent op zoek naar de perfecte mountainbike app of je wilt gewoon een heerlijke fietsroute rijden op je zondagmiddag, maar je hebt geen flauw idee wat je moet downloaden. In dit blog zorgen we ervoor dat jij wegwijs wordt tussen al deze apps en zo de app kan kiezen die jou motiveert of ervoor zorgt dat je nog meer plezier ervaart van je rit.

Fietskleding voor beginners. Wat heb je nodig?

6 mei 2020, Sanne

Een fietsoutfit kun je zo duur en comfortabel mogelijk maken als je zelf wil. Verschil in kwaliteit gebruikt materiaal, zeem en technische eigenschappen maken het verschil tussen een broek van de supermarkt of van een vooraanstaand fietskledingmerk. Aan jou de keuze.

10 tips: Op de fiets naar je werk (na het thuiswerktijdperk)

4 mei 2020, Arne

Nu je thuiswerkt sta je niet voor het auto/fiets dilemma. Toch is het handig om nu alvast na te gaan denken wat jij na het thuiswerktijdperk gaat doen. Pak je toch weer de auto? Of maak je een nieuwe start en stap je over op de gezonde tour: fietsend naar je werk. Met deze 10 tips hopen we je wat extra motivatie te geven om tóch eens de fiets naar je werk te gaan pakken. 

Welke fietskleding bij welke temperatuur

30 april 2020, Sanne

De ene wielrenner kan beter tegen de kou dan de ander dus dit blijft een lastige vraag om te beanwoorden. Start met een goede basis en experimenteer vanuit daar. Merk je dat je het steeds koud blijft houden schaf dan extra kleding aan. Beter laagjes onderweg uit trekken dan met een koud lijf zo snel mogelijk naar huis willen. 

Er is teveel keuze. Herkenbaar?

2 april 2020, Steven

Vind in een wereld met zoveel goed aanbod maar eens de juiste fiets. Dat is moeilijk, of lijkt dat alleen zo? Soms vindt de fiets jou. Bekijk hier de video van een man op zoek naar zijn perfecte fiets. In dit blog krijg je gelijk wat handvatten om zelf de juiste keus te maken.

Hoe moet je fietskleding wassen? Tips & Tricks

27 maart 2020, Sanne

Je fietskleding moet vaak gewassen worden, want je wil natuurlijk fris op je fiets zitten. Laten we je juist over dat veelvuldig wassen een aantal tips willen geven. Jouw mooie fietskleding wil je ook zo lang mogelijk mooi houden toch?

Alles over schijfremmen op de fiets

26 maart 2020, Rody

Waar we bij auto’s niet beter weten, is het voor sommige mensen op de fiets nog even wennen: schijfremmen. Ook op mountainbikes kunnen we de schijfremmen niet meer wegdenken. Maar heb ik schijfremmen ook nodig op mijn racefiets of hybride fiets? Wat zijn de voor- en nadelen van schijfremmen op de fiets? In deze blog zetten we alles omtrent schijfremmen op fietsen op een rijtje.

Fietssloten, een overzicht

19 maart 2020, Bartjan

Het liefst zouden wij hier geen blog over willen schrijven, maar helaas is het zo dat je tegenwoordig goed op je dure spullen moet letten, anders is het weg. Een eenvoudige manier om je fiets te beveiligen tegen diefstal is het gebruiken van een slot. Er zijn veel verschillende sloten beschikbaar en het is niet altijd even duidelijk welk slot het beste bij jouw wensen past. In dit blog leggen wij de verschillende fietssloten uit en geven wij de voor- en nadelen van het gebruik van deze sloten.

Artikelen 1 tot 15 van 83 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5