Zo komt het eruit te zien

Uitbreiding pand 2019: 12GO Biking pakt door!

Met trots presenteren wij onze plannen voor de toekomst! Lees alles

Beginnen met wielrennen, deel 5: voor elke rit de juiste kleding

16 januari 2019, Joas

Help! Een racefiets! Als je voor het eerst op de racefiets stapt is het onvermijdelijk een beetje eng. Je zit anders op de fiets, de fiets voelt heel anders en stuurt heel anders en dat is even wennen. In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal plezier gaat hebben van je eerste racefiets, alleen of met je vrienden. Deel 5: voor elke rit de juiste kleding

Beginnen met wielrennen, deel 4: racefiets onderhoud

10 januari 2019, Joas

Help! Een racefiets! Als je voor het eerst op de racefiets stapt is het onvermijdelijk een beetje eng. Je zit anders op de fiets, de fiets voelt heel anders en stuurt heel anders en dat is even wennen. In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal plezier gaat hebben van je eerste racefiets, alleen of met je vrienden. Deel 4: de fiets

Beginnen met wielrennen, deel 3: fietsen in een groep

3 januari 2019, Joas

Help! Een racefiets! In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal en langdurig plezier gaat hebben van je eerste racefiets, of je nu alleen fietst of samen met je vrienden. Deel 3: fietsen in een groep

Alles over speed pedelecs

20 december 2018, Joas

Keek je tot een paar jaar geleden nog verbaasd om als er een speed pedelec langs kwam razen, inmiddels zijn deze supersnelle elektrische fietsen normaal aan het worden in het straatbeeld. Vooral onder forenzen winnen speed pedelecs snel aan populariteit. In dit blog vertellen we je er meer over aan de hand van een aantal vaak gestelde vragen.

Beginnen met wielrennen, deel 2: voeding

20 december 2018, Joas

Help! Een racefiets! In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal en langdurig plezier gaat hebben van je eerste racefiets, of je nu alleen fietst of samen met je vrienden. Deel 2: brandstof

Beginnen met wielrennen, deel 1: opnieuw leren fietsen

10 december 2018, Joas

Help! Een racefiets! In een serie blogs met de belangrijkste tips voor beginnende wielrenners leggen we je de basics uit, zodat jij veilig en prettig de weg op kan en maximaal en langdurig plezier gaat hebben van je eerste racefiets, of je nu alleen fietst of samen met je vrienden. Deel 1: sturen doe je zo

Doorfietsen in de winter: bescherm je fiets tegen strooizout

6 december 2018, Joas

Er zijn genoeg fietsers, wielrenners én forenzen, voor wie het fietsseizoen zo ongeveer van april tot september loopt. De rest van het jaar blijven ze liever binnen. Dat mag natuurlijk, maar het is zó veel fijner om lekker door te fietsen. Met goede kleding, spatborden een set heldere lampjes en eventueel een paar winterbanden kun je ook in de winter gewoon de weg op. Wanneer het echt koud begint te worden is er alleen één grote maar: pekel. In dit blog leggen we je uit wat je kunt doen om je fiets zo goed als mogelijk te beschermen tegen dit venijnige goedje.

Zo haal je het meeste uit de accu van je elektrische fiets

5 december 2018, Joas

De accu is de zwakste schakel in je elektrische fiets... De accu is een slijtageonderdeel en verliest door ouderdom en gebruik zijn capaciteit. De kwaliteit van accu’s is de laatste jaren enorm toegenomen, maar nog steeds is de levensduur van een accu beperkt. Houd er rekening mee dat de capaciteit van de accu per jaar zo’n 10 tot 15% zal afnemen. Met de volgende vijf tips kun je er echter voor zorgen dat het capaciteitsverlies zo veel mogelijk beperkt blijft en dat jouw accu zo lang mogelijk in topconditie blijft.

Zo monteer je een kinderfiets

29 november 2018, Steven V

Je hebt een mooie kinderfiets gekocht en gekozen voor levering in doos. Met één of twee rechterhanden en een stukje uitleg van dit blog maak je jezelf tot de beste papa, mama, opa, oma, oom of tante van de wereld. Lees hier hoe je de nieuwe kinderfiets rijklaar maakt.

Racefiets afstellen: Vier gouden tips van onze bikefitters

23 oktober 2018, Sjoerd

Je houding op de racefiets kan je fietsplezier maken of breken. Een goede afstelling van je fiets voorkomt blessures, verhoogt je fietscomfort én verbetert je sportieve prestaties. De juiste zadelhoogte, positie van je schoenplaatjes en maat en vorm van je stuur dragen bij aan een optimale fietservaring. Onze bikefitter Sjoerd bespreekt vier veel voorkomende pijnklachten op de fiets en de mogelijke oplossingen.

Mountainbike Voorvorken

19 juni 2018, Hessel

Bij het kiezen van jouw nieuwe mountainbike moet er ook gekeken worden naar de voorvork. De opbouw in prijs bij mountainbikes heeft namelijk ook te maken met de voorvork. Daarnaast heeft de voorvork grote invloed op de rijeigenschappen. De meeste mountainbikes zijn afgemonteerd met een Rock Shox of een Fox voorvork. De instapmodellen hebben vaak een Suntour voorvork. Wat het verschil is tussen deze soorten voorvorken? We bespreken het in dit blog. 

Koopgids: waar let je op bij het kopen van een fietsschoen

31 mei 2018, Thijs

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsschoen? Wat zijn de verschillen tussen schoenen? Bij het kopen van fietsschoenen zijn er veel keuzes om te maken. Deze koopgids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Sportvoeding: praktische tips voor wielrenners

13 april 2018, Tim

Met de verschillende soorten sportvoeding is er voor ieder soort inspanning wel een product ontwikkeld dat ervoor kan zorgen dat je lichaam beter kan presteren en herstellen. Maar welke producten kun je nu het beste gebruiken voor een bepaald type inspanning? Om deze vraag te kunnen beantwoorden leggen wij aan je uit wat je het beste voor, na en tijdens je rit kunt gebruiken!

Racefiets Accessoires

28 maart 2018, Tim

Een mooie tocht met vrienden, het afzien tegen de wind, of zo snel mogelijk een viaduct op knallen. Komt je dit bekend voor? Logisch, want dit is dan ook wat het racefietsen zo leuk maakt. Om je tochten op de racefiets nóg leuker te maken zijn er een aantal accessoires die aan dit plezier bij kunnen dragen. Om je op weg te helpen bij de keuze voor de accessoires die een bijdrage leveren aan het fietsplezier zetten wij de 5 meest verkochte accessoires voor de racefiets in deze blog voor je op een rij.

In 7 stappen zelf je voorderailleur afstellen!

21 maart 2018, Erik Kruijt

Je hebt een mooie mountainbike of racefiets en je wilt gaan fietsen, maar je voorderailleur schakelt niet goed en de ketting wil wel eens van het tandwiel af vliegen. Hoe kan je dit oplossen en je versnelling weer goed gaan gebruiken? In dit blog wordt in 7 stappen uitgelegd hoe je zelf een voorderailleur kan afstellen. Het is verstandig om eerst de achterderailleur af te stellen en daarna de voorderailleur.

Artikelen 1 tot 15 van 31 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3