Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Bikes 4 Africa Sale - koop een fiets en steun het goede doel

Bikes 4 Africa Sale - koop een fiets en steun het goede doel

Zaterdag 28 december 2019 en 4 januari 2020 is de Bikes 4 Africa Sale hierbij verkopen we eenmalig tweedehands fietsen die zijn ingeruild tijdens het Inruilspektakel. De Kerstgedachte: de opbrengst gaat volledig naar het goede doel, Bikes 4 Africa. Bikes 4 Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika, financieel en operationeel met bijvoorbeeld nieuwe kinderfietsen.

We hebben keuze uit ruim 150 fietsen, van mountainbike tot stadsfiets, van racefiets tot moederfiets, voor een tweedehands prijs (+/- €150). Ideaal als je op zoek bent naar een stations- of bierfiets. De opbrengst gaat naar Bikes 4 Africa, je betaalt dus nooit teveel! Kom langs en koop een fiets voor het goede doel.

De speciale Bikes 4 Africa Sale is alleen open op:

  • Zaterdag 28 december 9.00 - 12.00
  • Zaterdag 4 januari 9.00 - 12.00

Locatie:

12GO Biking
Industrieterrein Gouwe park
Grote Esch 1005
2841 MJ Moordrecht

Zit er een fiets voor mij tussen?

Alle soorten fietsen zijn te vinden in de Bikes 4 Africa sale, van racefiets tot mountainbike en van kinderfiets tot e-bike. Een beperkt aantal fietsen staat op marktplaats, deze zijn hier te vinden. Dit zijn bij lange na niet alle fietsen, met ruim 1000 ingeruilde fietsen is dat natuurlijk niet te doen. Tijdens de Bikes 4 Africa sale zijn er ruim 150 fietsen te koop, waarvan voornamelijk stadsfietsen die gebruikt kunnen worden als stationsfiets of fietsen voor een korte afstand.

Maar natuurlijk zitten er wel een paar unieke modellen die je niet iedere dag tegen zult komen, wie weet zit er een mooie fiets voor je zoon of dochter tussen. Kom je een mooie e-bike tegen of zie je een mooie mountainbike waarmee jij de bossen gaat verkennen? Buitenkansjes zullen er zeker tussen zitten. De opbrengst gaat volledig naar Bikes 4 Africa, jij een mooie fiets en de kinderen in Afrika ook! Zo is iedereen blij.

Wat is het inruilspektakel?

In de zomer van 2019 hielden we het inruilspektakel, hierbij kon je je oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. In ruil voor je oude fiets kreeg je als klant extra korting op een nieuwe fiets. Daarna werden de fietsen gedoneerd aan Bikes 4 Africa.

Alle ingeruilde fietsen komen ten goede van de stichting Bikes 4 Africa. De beste fietsen worden naar Afrika gebracht en de wat minder bruikbare fietsen worden verkocht aan een opkoper. Van de opbrengst worden fietsgerelateerde projecten gefinancierd. Deze projecten worden uitgevoerd met lokaal actieve organisaties op verschillende projecten in Afrika. Lees hier meer over de stichting Bikes 4 Africa of kijk op bikes4africa.nl.

Wat is Bikes 4 Africa?

Met de stichting Bikes 4 Africa wil 12GO Biking nu en in de toekomst in samenwerking met de in Afrika lokaal actieve organisaties fiets-gerelateerde projecten opzetten en financieren. Het is het hele jaar door mogelijk om uw oude fiets bij 12GO Biking in te leveren voor het goede doel. De fietsen worden verzameld, gesorteerd en uiteindelijk in partijen verkocht. De gehele opbrengst daarvan is bestemd voor Bikes 4 Africa en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe fietsen voor de diverse projecten waarin wij deelnemen.

Zo ondersteunen wij de afgelopen 2 jaar de organisaties: Naankuse en Stichting Tjeko. Hieronder een korte uitleg wat deze organisaties doen:

De Naankuse  Foundation is een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur, culturen en dieren in het wild in Namibië. Oorspronkelijk ontstaan als een klein natuurreservaat in de Namibische bush, is Naankuse nu een wereldberoemde natuurbeschermingsorganisatie. De missie van Naankuse is het behoud van het land, de culturen en de natuur in Namibië, Afrika. Dit willen ze bereiken door participatie, educatie en wetenschappelijk onderzoek te stimuleren.

Stichting Tjeko is een social-profit organisatie die kinderen de mogelijkheid biedt om kind te zijn. Zij brengen sport, spel en ontspanning naar kinderen die nagenoeg geen vrije tijd hebben. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen: wij zijn ambassadeurs van meer ruimte en tijd om te spelen in ontwikkelingslanden.

12GO op reis naar Afrika

Afgelopen November ging een aantal 12GO'ers naar Afrika om zelf fietsen af te leveren en te monteren voor de kinderen in Afrika. De kinderen waren erg blij en onze collega's waren zeer onder de indruk en zijn een unieke ervaring rijker. Dat ieder kind moet kunnen spelen werd na dit bezoek alleen maar duidelijker. Hieronder een aantal foto's van deze unieke ervaring: 

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Inruilspektakel: update vanuit Namibië! Inruilspektakel: update vanuit Namibië!

Even een update van het inruilspektakel: de door 12GO Biking georganiseerde inruilactie in samenwerking met Verburg Charity Foundation. Vandaag werd in Namibië de zeecontainer met ingeruilde fietsen geopend door een aantal uitverkozen 12GO'ers. De mannen maken een rondreis door Namibië en brengen een bezoek aan de werkplekken van stichting Na’an ku sê.

Van het Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa Van het Inruilspektakel naar Bikes 4 Africa
Inruilspektakel: update vanuit Uganda! Inruilspektakel: update vanuit Uganda!
Inruilspektakel groot succes! Inruilspektakel groot succes!