Onze winkel is open

Menu

Welkom bij de grootste fietsenwinkel van Nederland. Met meer dan 8000 fietsen op voorraad, een professionele werkplaats en E-Bike Testcenter in onze winkel in Moordrecht ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor jouw fietsplezier.

E-bike display vergelijking: Bosch Purion VS Bosch Intuvia

Datum:
13 februari 2020
Door:
Rody

Bij het zoeken naar een nieuwe e-bike komen ontzettend veel dingen kijken: welke motor heb ik nodig? Is een 500 Wh accu wel voldoende? Daarnaast is er natuurlijk ook nog de fiets zelf. Wat veel mensen vergeten is om ook het display in hun overweging mee te nemen. Met het display sta je continu in contact met je elektrische fiets: je bedient de mate van ondersteuning, je kunt zien hoeveel batterij je nog beschikbaar hebt en je bedient er zelfs je verlichting mee.

Bosch Purion VS Bosch Intuvia: de overeenkomsten

Bosch maakt al tien jaar motoren, accu’s en displays voor elektrische fietsen. Door deze ervaring zijn de displays van Bosch ver ontwikkeld en is er gekeken naar de behoeften van de klant. Welke behoeften zien we terug in de Bosch Purion en de Bosch Intuvia? Allereerst zijn het natuurlijk de rijmodi: Eco, Tour, Sport en Turbo. Deze standen zijn voor zowel de Bosch Purion en Intuvia hetzelfde. Afhankelijk van de omstandigheden, de snelheid waarmee u wilt fietsen of het gezelschap waarmee u fietst kunt u de rijstand aanpassen. Daarnaast bieden beide displays de optie om de loopassistent in te schakelen, zo krijgt u met de fiets aan de hand een ondersteuning tot 6 km/u. De displays zijn te gebruiken met de volgende motoren: Bosch Active line, Bosch Active Line Plus, Bosch Performance Line en de Bosch Performance Line CX. Speciaal voor de Performance Line en Performance Line CX motoren is er een eMTB-modus, deze varieert dynamisch tussen de Tour en Turbo ondersteuning voor maximale prestaties op de trails. Beide displays geven ook keurig op tijd aan wanneer je fiets toe is aan een onderhoudsbeurt, wel zo handig om te voorkomen dat je onderweg met pech komt te staan.

Bosch Purion VS Bosch Intuvia: de verschillen

Het Bosch Purion display kenmerkt zich met zijn compactheid en de bedieningsknoppen, of beter gezegd: het ontbreken van de bedieningsknoppen. De bediening tijdens het fietsen gaat middels je duim. Tijdens het fietsen zie je drie gegevens: je huidige snelheid, de stand van de ondersteuning en de status van de batterij. Met de “-“ knop scrolt u door het menu waarmee u de dagstand, het totaal aantal gereden kilometers en de actieradius kunt zien. Met de “+” knop past u de stand van ondersteuning aan. Ook de verlichting kunt u aan en uit zetten door de “+” knop een paar seconden ingedrukt te houden. Door deze besturing hoef je je handen niet van het stuur te halen en daarmee is het display erg geschikt voor sportieve e-bikes. Het compacte formaat zorgt voor een strakke uitstraling op de fiets en een lage kwetsbaarheid. Als u meer wilt weten over de werking van het Bosch Purion Display kunt u onze video bekijken.

Purion Display

Bosch Purion Display

(1)

Los Purion display van Bosch in de kleur antraciet. Wordt geleverd met geïntegreerde controle unit, display houder en kabel. Er zijn 5 rijmodi in te stellen, namelijk: Eco, Tour, Sport, Turbo en Off. Daarnaast heeft dit display ook de mogelijkheid om de loopassistent in te schakelen.

€ 10999

De naam van de Bosch Intuvia zegt het eigenlijk al: het display werkt intuïtief. De Bosch Intuvia bevat iets meer knoppen dan de Bosch Purion wat ervoor zorgt dat je nooit de mist in kunt gaan met de bediening. Daarnaast geeft de Bosch Intuvia vier gegevens weer: de huidige snelheid, de stand van ondersteuning en de status van de batterij. De vierde weergave is instelbaar, zo kun je daar de rijdende tijd, de klok, de totale afstand en de ritafstand zien. Het display is in alle omstandigheden goed leesbaar, ook met de zon erop. Voor elke functie is een eigen knop: de verlichting bedienen, scrollen in het menu, informatie zien over bijvoorbeeld de onderhoudsinterval en een reset knop om de kilometerstand weer op 0 te zetten. Naast al deze knoppen op het display zelf wordt er een los bedieningseenheid meegeleverd om tijdens het fietsen met je duim te bedienen. Voor meer uitleg over de Bosch Intuvia kunt u onze video bekijken.

Intuvia Display
  • Intuvia Display

Bosch Intuvia Display

Dit is een los Intuvia display van Bosch in de kleur antraciet.

€ 11999

Aankoopadvies: welk display heb ik nodig?

Is er dan één display altijd beter dan de ander? Nee, het heeft vooral te maken met de omstandigheden waar de fiets gebruikt wordt en op welke fiets het display gebruikt wordt. Een persoonlijke voorkeur kan natuurlijk ook meespelen. Als gezegd zie je de Bosch Purion Display terug op de sportievere fietsen als de elektrische mountainbikes. Dit is ook waar de Purion het beste tot zijn recht komt: omstandigheden waar je niet continu verschillende knoppen moet gebruiken om je weergaves of de stand van ondersteuning aan te passen. De Bosch Intuvia komt beter tot zijn recht op elektrische stadsfietsen en elektrische hybride fietsen. Het display is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Door de verschillende bedieningsmogelijkheden heb je altijd de juiste knop binnen handbereik. Het display is ook groter dan de Bosch Purion, wat voor meer weergaves en een betere afleesbaarheid zorgt.

Mocht u twijfelen of uw display aan vervanging toe is of u wilt uw huidige display vernieuwen, neem dan contact met ons op.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking