Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

12GO Topfiets: Scott Spark 900 Team Green

12GO Topfiets: Scott Spark 900 Team Green

Bij 12GO Biking willen we natuurlijk zelf ook weten wat we verkopen, vandaar dat we onze topfietsen mee naar buiten hebben genomen voor een testrit. Onze ervaring met deze fietsen schrijven we op in de 12GO Topfiets blogs. In dit blog onze ervaring met de Scott: Spark 900 Team Green.

Test

De test van de Spark RC 900 liep iets anders dan verwacht. Mountainbikemarathon rijder Jeroen begon met de test op de heuvel in Bergschenhoek, maar de test is uitgebreid met  wat sprongen op de North Shore (een kunstmatig aangelegd en uitdagend parcours van planken en boomstammen). Je leest hieronder de ervaringen van Jeroen en Ivo op deze fiets.

 

Rijbeleving

Bij aanvang van de test bleek allereerst dat de fiets in het echt veel meer zwart is dan groen. Op de product foto lijkt de fiets groener dan in het echt. De uitstraling van de fiets is heel stoer en snel. Tijdens het rijden blijkt ook dat de fiets echt gemaakt is voor snelheid: de zitpositie is sportief, je zit voorover met een fijne verdeling van je gewicht over de contactpunten met de fiets: het zadel, de pedalen en het stuur. Het klimmen is een feestje op deze efficiënte fiets, elke trap is raak en je voelt dat iedere watt aan trapkracht wordt overgebracht op het achterwiel. Als het naar klimmen de taart was, dan was het afdalen de kers op de taart. Met de Spark RC 900 heb je 100% controle. Hierdoor moest de Spark dus ook getest worden op een meer technisch gedeelte van het parcours. En ook Enduro rijder Ivo moest deze fiets testen. Beide testers stapten met een grote lach op hun gezicht van de fiets af.

 

Afmontage

De Spark zit al jaren in het assortiment van Scott en is dé snelle race full suspension, waarop Nino Schurter al 5 jaar op rij Wereldkampioen is. Het schakelen gaat snel en doeltreffend met de 12 speed groep van Sram GX. De Spark RC 900 heeft op het stuur het Twinlock-systeem van Scott waarmee de voorvork (Rockshox SID)  en de demper  (Foxe Nude) eenvoudig worden bediend. De veerweg van de vering en de demper zijn ruim voldoende voor de Nederlandse parcoursen en kunnen dus ook de wereldbeker parcoursen aan. Dit is uiteraard afhankelijk van de technische vaardigheden van de berijder!

De fiets is gemaakt om als snelle race mountainbike te fungeren, maar daagt dus ook uit om over technische passages te knallen! Ben je toe aan een volgende stap al mountainbiker dan is de Spark RC 900 een hele goede optie. Deze fiets is ook in het rood verkrijgbaar en Scott maakt de Spark ook in nog lichtere en betere varianten.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB
Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs.