E-bike Test- en Koopdagen ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Accu's en toebehoren

Accu's en toebehoren

Een van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets is misschien wel de accu. Misschien is je accu versleten en is het tijd voor een nieuwe, of laadt de accu niet meer zo goed op. Op deze pagina vind je losse (reserve) accu's, displays, covers en laders. Alles om jouw elektrische fiets weer geschikt te maken om verder te kunnen fietsen.

Lees direct: Alles over de actieradius van je elektrische fiets / Welke Bosch accu past bij jou?

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina
0,- 4,99
Waardering:
91%
GRATIS
549,- 599,-
249,- 675,-
63% korting
25,99
899,99 1.049,99
249,95 253,-
26,99
Vanaf 399,- 749,-
33% korting
75,-
TWEEDEKANS
159,99
125,- 549,-
TWEEDEKANS
26,99
10,99
Vanaf 449,- 549,-
649,-
488,-
36,-
588,-
34,99
549,-
499,- 549,-
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina

Accu elektrische fiets

Een accu is een onmisbaar onderdeel van je elektrische fiets. Een e-bike accu zorgt ervoor dat de motor voldoende energie krijgt om jouw voldoende ondersteuning te geven. Een elektrische fiets accu is voorzien van een aantal Wattuur (Wh). Hoe meer Wattuur, hoe meer actieradius jouw elektrische fiets heeft. Met 100 Wattuur kan je ongeveer 12 tot 15 kilometer fietsen. Niet alleen de grootte van de accu heeft invloed op je actieradius. Ook de buitentemperatuur, (als het flink koud is gaat de accu sneller leeg) de ondergrond waar je op rijdt en het totale gewicht van de berijder en fiets.

Elektrische fiets accu verwerkt in frame

Afhankelijk van de elektrische fiets plaats je de accu op verschillende plekken. Een accu in het frame, op het frame of verwerkt in de bagagedrager. Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit elektrische fietsen waarvan de accu verwerkt is in het frame. Voordeel van een elektrische fiets accu die verwerkt is in het frame is de gewichtsverdeling. De accu is namelijk dichterbij het zwaartepunt van je elektrische fiets waardoor je een stabieler rijgedrag ervaart. Ditzelfde geldt eigenlijk voor een accu aan het frame. 

Elektrische fiets accu in de bagagedrager

Bij elektrische stadsfietsen is de accu vaker verwerkt in de bagagedrager dan bij elektrische hybride fietsen of andere segmenten elektrische fietsen. Vaak zijn elektrische fietsen met een accu in de bagagedrager te vinden in het goedkopere segment elektrische fietsen. Hoewel de gewichtsverdeling minder optimaal is dan bij de elektrische fiets accu die verwerkt is in het frame is de accu vanuit de bagagedrager gemakkelijk uit te nemen.   

Merken accu’s

Niet elk merk fiets heeft dezelfde elektrische fiets accu. Merken zoals Trek, Koga en Gazelle zijn vaak voorzien van een Bosch accu. Terwijl de fietsen van Cortina van een Bafang of Ecomo accu zijn voorzien. Het steeds meer populaire Shimano terug te vinden op verschillende elektrische mountainbikes en een aantal fietsen van Merida en Sensa. Let bij de aanschaf van je accu dan ook op de positie van je accu én het bijpassende merk accu.

Bosch Range Boost

Deze accu is alleen voor de fanatieke fietsers onder ons. Als je meer dan 100 kilometer wilt fietsen is de Range Boost een goede optie. Deze accu is bedoelt als tweede accu op je elektrische fiets. Door de twee verschillende accu’s verhoog jij je totale accucapaciteit met maar liefst 500Wh. Het is wel belangrijk om na te gaan voor je de Range Boost aanschaft of jouw fiets geschikt is voor de Range Boost. Veel verschillende elektrische mountainbikes en high-end hybride fietsen zijn hiervoor geschikt.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Plaats accu

De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.

In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.