12GO Bikefitting PRO

Beschrijving

Een Bikefit vindt plaats op afspraak in onze Bikefit Studio in Moordrecht. Je kan dit product online bestellen, wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Je kan ook zelf contact opnemen via info@12gobiking.nl of bel: 0182-621850

Wat zeggen anderen over Bikefitting bij 12GO Biking?

Bekijk de beoordelingen op Feedbackcompany.

Wat is een bikefitting?

Tijdens een dynamische bikefitting wordt jouw houding op de fiets geperfectioneerd. Dat is dus veel meer dan even snel op basis van jouw lichaamsmaten en een rekenmodule je zadel op de goede hoogte zetten. We filmen je namelijk terwijl je op de fiets zit zodat we kunnen zien hoe jouw lichaam zich gedraag terwijl je fietst. Hieruit kan blijken dat die standaard rekenregels toch niet helemaal op jou van toepassing zijn. 

Voordat je op de fiets stapt beginnen we met het in kaart brengen van jouw mogelijkheden en beperkingen. Op basis van een intakegesprek en een fysiek onderzoek bepalen we het uitgangspunt van de bikefit. Vervolgens bekijken we de stand van je voeten en je schoenplaatjes waarna we kunnen beginnen met de bikefit zelf. Je fietst hierbij op onze nauwkeurig instelbare dynamische fitbike. De afstelling van deze fitbike kunnen we aanpassen terwijl jij ondertussen gewoon kan blijven trappen. Tijdens het fietsen wordt je gefilmd en doorgemeten zodat we op het scherm precies zien wat er verandert aan de afstelling van de fiets en welke gevolgen dat heeft voor je zithouding.

Tijdens de Bikefitting kijken we zorgvuldig naar jouw positie op de fiets, worden alle mogelijke hoeken van je gewrichten en ledematen geoptimaliseerd en finetunen we de afstelling van je fiets totdat je helemaal stabiel, comfortabel en efficiënt op de fiets zit. Hierbij kijken we niet alleen naar de afstelling van de fiets, maar ook naar wat jij kan verbeteren aan je lichaamshouding.

Achteraf ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een samenvatting van je intakegesprek, een overzicht van de gemeten waarden en uiteraard een advies op maat voor de afstelling van je fiets.

Wat doen we tijdens een Bikefit PRO?

 1. Intakegesprek
 2. In kaart brengen wensen
 3. In kaart brengen fysieke (on)mogelijkheden
 4. Screening voetstand en schoenplaatjes
 5. Dynamische Bikefit op pasfiets
  • Optimaliseren fietshouding
  • Optimaliseren lichaamshoeken 
 6. Rapportage 
  • Samenvatting intake gesprek
  • Overzicht van de gemeten waarden
  • Afsteladvies voor je fiets
  • Lichaamshouding advies

Waarom een bikefit bij 12GO Biking?

 • Wij maken gebruik van de allerbeste apparatuur waarmee we direct wijzigingen aan de afstelling van de fiets kunnnen doorvoeren terwijl je blijft trappen. Hierdoor kunnen we direct het effect van een specifieke wijziging meten.
 • Je wordt op de fiets gezet door onze gespecialiseerde bikefitter met meer dan 10 jaar ervaring.
 • Als er iets aan je fiets veranderd moet worden kunnen we dit direct voor je doen. In onze winkel hebben alle denkbare accessoires en onderdelen gewoon op voorraad. 

Wat moet je meenemen?

 • Je eigen fiets en pedalen
 • Fietskleding (incl. handschoentjes)
 • Een droog shirt voor achteraf
 • Eventueel wat te eten en drinken
 • Controleer ook alvast of je schoenplaatjes en zadelpen vesteld kunnen worden

Productvragen

Ik wil een racefiets aanschaffen. Ik heb nog nooit een racefiets gehad wel een cross hybride van Trek. Ik wil na mijn vakantie gaan starten met racefietsen als nieuwe hobby . Ik wil eerst een bikefit laten doen voordat ik weet welke fiets ik wil aanschaffen. Als ik bij jullie mijn fiets aanschaf is de bikefit dan gratis of krijg ik hier korting op?
 • Bij aankoop van een fiets ontvang je van ons als service vooraf een statische bikefit, hierbij meten we jouw lengte en verhouding tussen onder en bovenlichaam.

  Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor een uitgebreide bikefit, hier zijn wel kosten aan verbonden zie onderstaande;
  www.12gobiking.nl/bikefitting
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Goede avond,

Is de bikefit ook voor mountainbikers?

Is toch net iets anders dan racefiets.

Groetjes,

Martijn
 • Ja, de bikefitting is ook voor mountainbikes. We hebben een specifiek mountainbike programma maar er zijn ook een aantal zaken die wel overeen komen met de race-fit. Ieder geval, we passen de fit aan op uw wensen en de fit is voor een mtb-er minstens zo nuttig als voor een racer.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Mijn vraag is: kan ik bike fitting ook met een MTB laten doen?
 • Uiteraard kunnen we je ook fitten op een MTB.
  We hebben een pasfiets die we ook kunnen projecteren op een MTB.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!