12GO Bikefitting Premium

Beschrijving

Een Bikefit vindt plaats op afspraak in onze Bikefit Studio in Moordrecht. Je kan dit product online bestellen, wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Je kan ook zelf contact opnemen via info@12gobiking.nl of bel: 0182-621850

Wat zeggen anderen over Bikefitting bij 12GO Biking?

Bekijk de beoordelingen op Feedbackcompany.

Wat is een bikefitting?

Tijdens een dynamische bikefitting wordt jouw houding op de fiets geperfectioneerd. Dat is dus veel meer dan even snel op basis van jouw lichaamsmaten en een rekenmodule je zadel op de goede hoogte zetten. We filmen je namelijk terwijl je op de fiets zit zodat we kunnen zien hoe jouw lichaam zich gedraag terwijl je fietst. Hieruit kan blijken dat die standaard rekenregels toch niet helemaal op jou van toepassing zijn. 

Voordat je op de fiets stapt beginnen we met het in kaart brengen van jouw mogelijkheden en beperkingen. Op basis van een intakegesprek en een fysiek onderzoek bepalen we het uitgangspunt van de bikefit. Vervolgens bekijken we de stand van je voeten en je schoenplaatjes waarna we kunnen beginnen met de bikefit zelf. Je fietst hierbij op onze nauwkeurig instelbare dynamische fitbike. De afstelling van deze fitbike kunnen we aanpassen terwijl jij ondertussen gewoon kan blijven trappen. Tijdens het fietsen wordt je gefilmd en doorgemeten zodat we op het scherm precies zien wat er verandert aan de afstelling van de fiets en welke gevolgen dat heeft voor je zithouding.

Bij de Bikefitting Premium maken we ook een 360° analyse van je fietshouding. Dit doen doen we door met meetpunten op alle gewrichten en ledematen te fixeren, waarna een 3D-radar een 360°-beeld van je bewegingen creëert. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook je bekkenstabiliteit en knie-uitslag in kaart brengen, iets wat met alleen een camerabeeld van de zijkant niet mogelijk is. Daarnaast voeren we een zadeldrukmeting uit zodat ongewenste drukpunten op het zitvlak aan het licht komen.

Tijdens de Bikefitting kijken we zorgvuldig naar jouw positie op de fiets, worden alle mogelijke hoeken van je gewrichten en ledematen geoptimaliseerd en finetunen we de afstelling van je fiets totdat je helemaal stabiel, comfortabel en efficiënt op de fiets zit. Hierbij kijken we niet alleen naar de afstelling van de fiets, maar ook naar wat jij kan verbeteren aan je lichaamshouding.

Ook een pedaalanalyse is onderdeel van het Premium Pakket. We analyseren constant hoeveel kracht je zet, in welke richting die kracht gaat en of je voeten in de perfecte hoek staan. Ook zien we waar je kracht op het pedaal zet. Is het stabiel? Wisselt het krachtbeeld in de verschillende fasen van de pedaalslag? Zit de meeste kracht aan de rand van het pedaal? Hier valt vaak veel winst te boeken. Deze meest complete meting is vooral aan te raden voor fietsers die naast een betere zithouding ook sneller willen worden.

Na afloop van de Premium Bikefit wordt je fiets op de juiste maten afgesteld en ga je samen met de bikefitter een stuk buiten fietsen. Zo kun je in de praktijk voelen wat er veranderd is en kunnen aanvullende tips en adviezen gegeven worden. Ook mag je indien nodig na twee weken nog een keer terugkomen voor een finetuning.

Achteraf ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een samenvatting van je intakegesprek, een overzicht van de gemeten waarden en uiteraard een advies op maat voor de afstelling van je fiets.

Wat doen we tijdens een Bikefit Premium?

 1. Intakegesprek
 2. In kaart brengen wensen
 3. In kaart brengen fysieke (on)mogelijkheden
 4. Screening voetstand en schoenplaatjes
 5. 360º Dynamische Bikefit op pasfiets
  • Optimaliseren fietshouding
  • Optimaliseren lichaamshoeken 
 6. Zadeldrukmeting
 7. Pedaalanalyse
 8. Buiten fietsen onder begeleiding
 9. Finetuning na twee weken
 10. Rapportage 
  • Samenvatting intake gesprek
  • Overzicht van de gemeten waarden
  • Afsteladvies voor je racefiets
  • Lichaamshouding advies

Waarom een bikefit bij 12GO Biking?

 • Wij maken gebruik van de allerbeste apparatuur waarmee we direct wijzigingen aan de afstelling van de fiets kunnnen doorvoeren terwijl je blijft trappen. Hierdoor kunnen we direct het effect van een specifieke wijziging meten.
 • Je wordt op de fiets gezet door een gespecialiseerde bikefitter met meer dan 10 jaar ervaring.
 • Als er iets aan je fiets veranderd moet worden kunnen we dit direct voor je doen. In onze winkel hebben alle denkbare accessoires en onderdelen gewoon op voorraad. 

Wat moet je meenemen?

 • Je eigen fiets en pedalen
 • Fietskleding (incl. handschoentjes)
 • Een droog shirt voor achteraf
 • Eventueel wat te eten en drinken
 • Controleer ook alvast of je schoenplaatjes en zadelpen los kunnen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.