Home  Scott 

Scott Fietsen

Scott is een Zwitserse fabrikant van fietsen, winterartikelen en motorcross-accessoires. De naam Scott komt bij de stichter van het merk vandaan, Ed Scott. Ed is de uitvinder van de aluminium skiestok. Dat liep zo goed, dat Scott verder ging met innoveren. Zo kwamen ze in 1970 met de eerste veiligheidsbril voor motorcrossers.

 

Scott blijft een innoverend merk; in 1989 kwam Scott met de eerste clip-on aerobar, nadat dit ligstuur op een racefiets werd geschroefd, was Greg LeMond veruit de snelste tijdens een tijdrit en won daarmee de Tour de France van dat jaar! Niet veel later deden er complete Scott fietsen mee aan de professionele wielerrondes en begon Scott de hele wereld te veroveren met haar fietsen.

 

Scott Mountainbike

Scott heeft in de BeNeLux de grootste naamsbekendheid geworven door de geweldige Scott Scale en de Scott Spark. Beide modellen (de Scale een hardtail, de Spark een fully) hebben legendarische frames en een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding.

Scott heeft leuke instappers zoals de Contessa (damesserie) en de Aspect. Beide modellen zijn verkrijgbaar in vrijwel alle mtb-wielmaten. Na de Aspect is er de Scale, een van de best verkopende mountainbikes in Europa.

Scott heeft een aantal full suspension modellen. De bekendste is de Scott Spark. De Spark heeft 120 mm veerweg. De Scott Genius heeft 130 mm veerweg, de Gambler, de meest extreme full suspension mountainbike van Scott heeft meer dan 200 mm veerweg. De Scott mountainbikes zijn verkrijgbaar als 26, 27.5 en als 29er.

 

Scott Racefiets

Scott heeft ook een ruim assortiment racefietsen. Het begint bij de Speedster, een racefiets met een vriendelijke geometrie. Na de Speedster komt de CR1. CR staat voor Comfort Racer. Deze Scott racefiets is comfortabeler dan bijvoorbeeld de Scott Foil, welke een echte racemachine is. Relatief nieuw is de Scott Solace, een aerodynamische racefiets met een prachtig frame en bijzondere plaatsing van de achterrem; onder de crank. Als de Foil de racemachine is, de Solace de aerobike, dan is de Scott Addict de klimfiets. Veel lichter wordt het namelijk niet!

 

Scott Frameset

Scott biedt haar legendarische fietsen ook aan als framesets, zodat je hem naar eigen wens kan opbouwen. De frames komen in zeer complete framesets en hebben een groot maatbereik.

 

Scott Hybride en Elektrische fietsen

Wel opzoek naar een sportieve fiets maar is een mountainbike te extreem en een racefiets te sportief? Dan heeft Scott een grote collectie fitnessfietsen en cross-hybrides! De Speedster FB modellen zijn eigenlijk racefietsen met een Flatbar (recht stuur), de SUB is de lifestyle fiets en de Sportster een lekkere, comfortabele fiets om af en toe een duinpad mee te pakken. Keuze genoeg; ook met elektrische ondersteuning!

 

Kwaliteit

Scott heeft eigenlijk het beste van twee werelden. Ze hebben de Amerikaanse bluf en robuustheid, gecombineerd met Zwitserse precisie. Reden genoeg voor het Amerikaans leger om een samenwerking met Scott aan te gaan op het gebied van endurance sport. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en RockShox. Scott is er ook altijd als eerste bij als er een innovatie op de markt komt. Zo zijn ze een van de eerste met een elektrische vering en elektrisch schakelen op een mountainbike.

 

Garantie

Scott geeft 5 jaar garantie op frames en swingarms en 2 jaar op voorvorken. Wel stellen ze de eis dat de fiets een keer per jaar bij een Scott-dealer langs gaat voor een onderhoudsbeurt. Meer informatie over de eisen en uitzonderingen is hier te lezen: http://www.scott-sports.com/global/en/support/warranty/

Scott

Scott Fietsen

No shortcuts!

Het laatste nieuws:

Scott - Racefiets

Scott gebruikt de adviezen van ORICA GreenEDGE Cycling om hun racefietsen verder te verbeteren. Ook is de Plasma, de triatlonfiets van Scott, het materiaal van de recordhouder op de Iron Man in Hawaii!


Bekijken

Scott - Mountainbikes

Met de Scale, Spark, Genius en Genius LT heeft Scott voor ieder parcours een geschikte mountainbike. En qua looks zit het ook goed, de mountainbikes van Scott hebben ontzettend mooie frames!


Bekijken

Scott - Kids

Naast het grote geweld, heeft Scott ook een groot assortiment kinderfietsen. Deze kindermountainbikes hebben speciale onderdelen waardoor ze voor kinderen veilig en makkelijk te besturen zijn.

Bekijken

Scott - Hybrid

Scott is een van de grootste qua aanbod hybride modellen. Hoogtepunt is de vernieuwde SUB. Sportief, snel of comfortabel, Scott heeft het allemaal!


Bekijken