Home  Informatie  WKR / Fietsplan 

WKR / Fietsplan

Vanaf 1-januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) van start gegaan. De werkkostenregeling is het alternatief voor het populaire fietsplan dat per 31 december 2014 is komen te vervallen.

Fietsen die vóór 31 december zijn besteld worden nog volgens de 'oude' fietsplanregeling uitgeleverd.

De werkkostenregeling (WKR) houdt in dat uw werkgever bepaalt of, en tot welk bedrag, u belastingvoordeel heeft op de aanschaf van een nieuwe fiets. De hoogte van dit bedrag hangt af van de keuzes die uw werkgever maakt m.b.t. de WKR. Uw werkgever bepaalt hoe vaak u een fiets mag aanschaffen en tot welk bedrag u belastingvoordeel heeft. Vraag bij uw werkgever na hoe dit in uw geval geregeld is.

Uw werkgever geeft dan aan dat u bijvoorbeeld 1 keer per 4 jaar een fiets mag aanschaffen ter waarde van € 1000,-. U krijgt dan over deze € 1000,- het belastingvoordeel dat op uw in inkomen van toepassing is.

Bereken uw voordeel:

Stap 1: Kijk in welke belastingschaal u valt met uw bruto jaarinkomen.

  • € 0,- tot € 19.822,-            36,5%
  • € 19.822,- tot € 33.589,-    42%
  • € 33.589,- tot € 57.585,-    42%
  • € 57.585,- of meer             52 %

 

Stap 2: Vraag op wat uw te besteden budget is voor een nieuwe fiets.

Stap 3: Bepaal wat 36%, 42% of 52% is van uw te besteden budget.

Stap 4: Trek het belastingvoordeel af van de verkoopprijs van de fiets. Dit is uw nettoprijs.

 

Rekenvoorbeeld:

Adviesprijs fiets € 1499,-         
Verkoopprijs fiets € 1199,-
Te besteden budget WKR € 1000,-
Belastingschaal 42%

42% van € 1000,- is € 420,-

€ 1199,- minus € 420,- = € 779,- dit is uw netto prijs. 

 

Hoe betaalt u uw fiets via de WKR?

12GO Biking werkt mee aan alle vormen van het fietsplan & werkkostenregeling. Er zijn drie verschillende opties om uw nieuwe fiets te betalen:

1.   Bon inleveren bij werkgever, zelf betalen
Uw werkgever verrekend de fiets met u tot het afgesproken bedrag. U kunt als u wilt ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven uw WKR-budget levert geen fiscaal voordeel op. U betaalt de fiets zelf en kunt hem direct meenemen. De bon levert u in bij de werkgever, deze verrekent dit verder met u. 

2.    Bon inleveren bij werkgever, werkgever betaalt
Na het uitzoeken van de fiets levert u uw factuur in bij uw werkgever. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kunt u de fiets afhalen. Wilt u hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van uw werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar u over. 

 3.    Via een tussenorganisatie zoals het NFP, BFN of Bike Business
Een aanschaf via een tussenorganisatie komt veel voor. Uw werkgever heeft de administratie van het fietsenplan uitbesteed. Dit kost uw werkgever niets, maar de organisaties houden richting ons echter 15% in. Het is dus normaal gesproken niet mogelijk om een fiets in de aanbieding of met korting aan te schaffen. Bij ons kunt u wel een fiets met korting kopen, maar door de kortingen die wij geven zijn wij genoodzaakt de vergoeding voor de tussen organisatie naar u door te berekenen. Bedraagt uw WKR-budget voor een fiets €1000,- dan ontvangen wij €850. (€1000 min 15%). Het verschil tussen het bedrag dat wij ontvangen en onze verkoopprijs van de fiets betaald u zelf bij. Let op: dit geld alleen voor fietsen waarbij korting wordt gegeven op de adviesprijs.

 

In de praktijk

U zoekt samen met ons de fiets uit die u wilt en bij u past. - Samen kijken we naar de juiste maat en eventuele opties - We maken voor u een factuur op naam voor optie 1 en 2, of vullen samen met u de papieren in voor optie 3(dit kan ook telefonisch) Bij de optie 2 en 3 duurt het totale proces ongeveer 1,5 tot 2 weken. Om er zeker van te zijn dat de door u gekozen fiets er dan nog is vragen we u om een kleine aanbetaling die u terugkrijgt bij het afhalen van de fiets. Uiteraard reserveren wij de fiets van voor u tot die tijd.

De diverse externe organisaties als NFP, BFN en Bike Business hebben ook eigen voorwaarden met betrekking tot service en verzekering. Uiteraard werken wij met onze standaard voorwaarden en de originele fabrieksgarantie van onze merken. U krijgt net de eerste beurt niet gratis in verband met onze enorm scherpe prijzen. De eerste beurt bieden wij wel standaard aan voor een beter tarief. Voor meer informatie zie het kopje werkplaats.

fietsplan