Home  Informatie  Bedrijfsfietsplan 

Bedrijfsfietsplan

fietsplan

Sinds enkele jaren wordt vanuit Den Haag het fietsen gestimuleerd. U kunt voor een bepaald bedrag uw fiets en accessoires van uw brutoloon aftrekken zodat uw voordeel kan oplopen tot 52% ! Tevens kunt u vaak dit bedrag verrekenen met uw overuren en/of vakantiedagen. Profiteer optimaal.


Wij werken mee aan alle vormen van fietsplannen en zijn aangesloten bij NFP, BFN en Bike Business. Uw voordeel loopt dus, naast het feit dat wij al enorm scherpe prijzen hebben, nog verder op. Grote klanten van ons zijn diverse Gemeenten/scholen/universiteiten, Korps landelijke politiediensten (KLPD), zorgcentra, Heineken, Deloitte & Touche, de Brandweer en diverse andere.

Hieronder de diverse mogelijke fietsplannen. Wij helpen u graag verder als er vragen of opmerkingen zijn.
 
1.    bon inleveren bij werkgever, zelf betalen
Uw werkgever vergoedt de fiets tot een bedrag van € 749,00. U kunt als u wilt ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven de € 749,00 levert geen fiscaal voordeel op. U betaalt de fiets zelf en kunt hem direct meenemen. De bon levert u in bij de werkgever, deze verrekent dit verder met u. Uiteraard mag u naast de fiets ook accessoires aftrekken van uw brutoloon, ook deze worden netjes op de factuur vermeld.
 
2.    bon inleveren bij werkgever, werkgever betaalt
Werkt op dezelfde manier als optie 1. U moet na het uitzoeken van de fiets, de factuur inleveren bij uw werkgever. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kunt u de fiets afhalen. Wilt u hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van uw werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar u over. Uiteraard mag u naast de fiets ook accessoires aftrekken van uw brutoloon, ook deze worden netjes op de factuur vermeld.
 
3.    via NFP, Nationale Fiets Projecten
Een aanschaf via NFP komt veel voor. Uw werkgever heeft de administratie van het fietsenplan uitbesteed aan het NFP. Dit kost uw werkgever niets, het NFP houdt richting ons echter 15% over de eerste € 749,00 in. Het is dus normaal gesproken niet mogelijk om een fiets in de aanbieding of met korting aan te schaffen. Bij ons kunt u dus wel een fiets met korting kopen, er komt dan echter een bedrag van € 112,00 bij (15% van € 749,00). Over het bedrag dat boven de € 749,00 uitkomt hoeft er geen 15% te worden afgedragen. Wij ontvangen van de € 749 dus € 636.65 (€ 749 – 15%).

Voorbeeld:

  Normale Prijs Onze Prijs Prijs NFP Uitleg
Gazelle LTD € 999,00 € 749,00 € 861,35  € 749 + € 112,35
Trek Madone € 2999,00 € 2399,00 € 2511,00 € 2399,00 – € 636,65 + € 749,00


Ondanks de € 112,- die u moet bijbetalen blijft een fiets via het NFP interessant, u kunt namelijk € 749,- aftrekken van uw brutoloon wat een voordeel oplevert van minimaal € 250,- en maximaal € 389,- (afhankelijk van uw belastbaar inkomen)
 
4.    via BFN, Bedrijfs Fietsen Nederland
Werkt op dezelfde manier als het NFP, ook een verrekening van 15% is nodig.
 
5.    via Bike Business
Werkt op dezelfde manier als het NFP en BFN, ook een verrekening van 15% is nodig.

Hoe werkt het!?

- U zoekt samen met ons de fiets uit die u wilt en bij u past.
- Samen kijken we naar de juiste maat en eventuele opties
- We maken voor u een factuur op naam voor optie 1 en 2, of vullen samen met u de papieren in voor optie 3, 4 en 5. (dit kan ook telefonisch)

- Bij de optie 2, 3, 4 en 5 duurt het totale proces ongeveer 1,5 tot 2 weken. Om er zeker van te zijn dat de door u gekozen fiets er dan nog is vragen we u om een kleine aanbetaling die u terugkrijgt bij het afhalen van de fiets. Uiteraard reserveren wij de fiets van voor u tot die tijd.

* Let op: de diverse externe organisaties als NFP, BFN en Bike Business hebben ook eigen voorwaarden met betrekking tot service en verzekering. Uiteraard werken wij met onze standaard voorwaarden en de originele fabrieksgarantie van onze merken: Scott, Trek, Gazelle, Cortina, Merida, Focus, Bulls, Haibike, Sensa, Target, Montego en Staiger. U krijgt dus niet de eerste beurt gratis in verband met onze enorm scherpe prijzen. De eerste beurt bieden wij wel standaard aan voor een beter tarief. Voor meer informatie zie het kopje werkplaats.