Home  Elektrisch 

Bosch E-bikes

Wat maakt de Bosch motor nu zo bijzonder?

Bosch is van Duits fabricaat en levert producten aan verschillende fietsproducenten. Het systeem is zo populair dat verschillende fabrikanten hun eigen systeem niet meer of minder gebruiken en kiezen voor de Bosch motoren.

Het systeem van Bosch zit niet in het voor- of achterwiel zoals bij de meeste fietsen maar het hangt onder het frame. Het voordeel hiervan is dat de wielen veel minder weerstand hebben. De wielen draaien dus net zo soepel als op een normale fiets. De aandrijving is aangesloten op de trapas. De kracht die u zelf op de pedalen zet en de kracht van de motor komen hier tezamen, hierdoor rijdt de fiets heel erg natuurlijk en voelt de ondersteuning zeer geleidelijk aan.

De Bosch motor heeft minder weerstand en fietst daardoor lichter. De motor hangt onder het frame en is nauwelijks zichtbaar. Het display is gepositioneerd in het midden van het stuur en kan vanaf het handvat bedient worden. Via de afstandsbediening naast het handvat stelt u onder andere het ondersteuning niveau in. Het voordeel hiervan is dat u de ondersteuning kunt instellen zonder uw handen van het stuur te halen. Hierdoor ‘schiet’ u niet vooruit bij een stoplicht maar bepaald u zelf hoe hard u rijd. Een erg veilig gevoel.

Het Bosch-systeem heeft vier verschillende ondersteuningsniveaus. De ondersteuning is hierdoor in te stellen tussen 30% tot 250% extra ondersteuning. Afhankelijk van de ondersteuning en omstandigheden is de actieradius 40km t/m 190km. De accu laadt zich in 3 ½ uur volledig bij en de eerste 80% is al binnen 2 uur geladen.

Kortom: met een Bosch fiets heeft u een elektrische fiets waarmee u ook zonder ondersteuning makkelijk kunt rijden maar tegelijkertijd een zeer krachtige ondersteuning kunt gebruiken wanneer het nodig is. De manier van ondersteunen en grote actieradius zorgen ervoor dat de fietsen heel fijn rijden.